jewels.bg

Вашата количка

Количката Ви е празна.

Качество и красота – какви обеци да предпочета?

Бижутата от хилядолетия допълват по уникален начин живота на човека. Те са носени като символ на власт, като белег на положение, с различни ритуални предназначения или просто като завършек на нашия тоалет, правейки едно цялостно впечатление според определения случай. На практика през цялото съзряване на човечеството, редом до него са били и бижутата. Свидетелства показват, че дори пещерните хора са украсявали телата си с пера от птици и различни дървени форми, които може да се каже, че са играели ролята на първите бижута.

А най-атрактивните, разнообразни и желани накити, винаги са били обеците. В комбинация с подходящото колие, гривна или пръстен, те правят всеки тоалет идеалния за случая, всяка жена красива и изискана, подчертавайки нейните физически дадености и качества, заглушавайки дребните недостатъци, които всеки от нас притежава и в дадени моменти не искаме да се виждат от околните или бият на очи, колкото и очарователни да са в някои случаи.

Когато избираме бижута, е добре да започнем от обеците. Заради това, че те могат да променят изцяло облика и формата на лицето, те трябва да се избират спрямо тези два основни белега. Правилно подбраните обеци ще допълнят прическата, ще изчистят недостатъците, ще подчертаят формата на лицето, ще изострят цвета и блясъка на очите или дрехата. По един невероятен начин ще ви допълнят, създавайки идеалния образ. Ето защо обеци се избират внимателно.

Обеци има много – златни, сребърни, от цирконий, от разни други метали, декорирани с различни камъни и под различни форми. Относно металите, всеки избира такива, каквито харесва – някои обичат злато, но други си падат по сребро. То е и по-достъпно и заради елегантния си блясък е много по-подходящо за ежеднено носене. Докато златото дарява един специален блясък и невинаги подхожда. Има и такива, изработени от пластмаса и различни неблагородни метали, но за да се спрете на тях, трябва да сте наясно дали ушите ви няма да реагират с алергична реакция. От друга страна тези обеци са много разчупени, евтини и се прилагат на различни дръзки облекла.

Друг белег за избор на обеци е именно формата им. Не е съвсем добре например да сложите модерните дълги обеци, когато косата ви е дълга, колкото тях. За да направите впечатление и изобщо този вид обеци да имат ефект, косата трябва или да е прибрана, или самата й дължина да е по-малка от обеците. И обратно – малките, нежни обеци могат да се носят с дълги коси, но също така и с къси. Това ги прави универсални и подходящи за всеки тип прическа, откроявайки се по различен начин на всяка коса.

Когато пък имате специален повод, едно от нещата, с които да завършите тоалета си са именно обеците. Защото не върви някакси на вечерна рокля да сложите дълги обеци с пера. В този случай е добре да се спрете на хармоничен комплект от няколко вида бижута, които да бъдат в един акцент, от един метал и естествено – с подобна форма. Така ще получите желания ефект и ще завършите своята визия. Та относно въпроса Какво обеци да избера, отговора вероятно трябва да се съдържа в друг – По какъв повод ни трябват те? Изхождайки от този, ще намерим идеалните обеци за нашите специални случаи.  Или просто за нашето ежедневие.