jewels.bg

Вашата количка

Количката Ви е празна.

Колиета, които разкриват вашата красота и женственост

Огърлиците и различните колиета са един от важните и женствени аксесоари от всеки тоалет, които по стилен и категоричен начин завършват всеки от тях. Този вид бижута са едно от любимите на всяка жена – едва ли има такава, която да няма нито една, па макар и от най-простите видове.

Колието може да се изработи от различни метали в допълнение със скъпоценни или полускъпоценни камъни, с висулки, огънати в разнообразни форми. Те добавят една неповторима индивидуалност на всяка дама. И показват по неповторим начин нейният характер и предпочитания.

И както всяко едно бижу, и различните колиета се носят по различни поводи, според това какъв модел или вид са самите те. Защото например не можем да сложим колие от кожена каишка с висулка от стомана на бизнес костюм. Или дебел ланец на малката вечерна рокля. Просто не е стилно. Поради това си има различни изисквания коя колие на какъв тоалет подхожда и по такъв начин разкрива вашата красота, стил и елегантност. Едно добре подбрано бижу може да направи това, което гримът невинаги успява, още повече, ако не слагате такъв – то може да подчертае цветът на очите или роклята ви, като така затъмни някои от недостатъците ви, които иначе смятате, че се набиват на очи. Може и да направи шията ви по-дълга и изящна, като лебедова, подчертавайки женствеността ви. И много други.

Знаете ли обаче какви видове колиета има и с какви дрехи могат да се носят? По принцип те са неизброимо много, но има няколко основни вида, които е добре да познаваме, ако държим да бъдем като магнит за очите – един добре изглеждащ, елегантен и достоен за завист магнит. Ето на колко вида се разделят огърлиците според своята дължина:

Колие тип яка – това обикновено е наниз от перли или други скъпоценни камъни. Обикновено неговата дължина е около 30-33 см, изработено е във викториански стил и излъчва неповторим лукс, разкош и стил. Много добре изглежда на рокля с О-образно деколте или такава, разкриваща женските рамене.

Колие-елегантно – това е дълго колие, обикновено от метал или ситни камъни. Това е един вид универсално колие, тъй като се съчетава перфектно с всякакъв вид деколте и облекло. Дълго е около 35-40 см.

Колие тип принцеса – С дължина от 42-48 см и е подходящо също за всяко деколте и представлява стилно колие, изработено под овална форма.

Колие за всеки ден – Обикновено това е накит с дължина от 50-60 см и представлява тънка верижка с някаква висулка в средата му. Идеално за ежедневието.

Колие тип Роял – Дълго е около 70-93 см, като е подходящо за дрехи с високи яки и такива от тип “лодка”. Подчертава женските прелести.

Колие тип Ласо – Това е изключително дълго колие, до 120 см, което може да бъде завързвано на стилен възел или да се носи на два ката. Може да се изработи от всякакъв материал, но много добре изглежда от ситни камъчета или благороден метал. Изключително добре се съчетава с всякакъв вид дрехи и излъчва неповторим шик.