jewels.bg

Вашата количка

Количката Ви е празна.

Видове обеци за различни поводи

Обеците са онази част от дамските аксесоари, която може да ни направи да изглеждаме по коренно различен начин. Те носят различни послания според това кога, къде и на какъв тоалет са сложени. Един нежен и красив завършек на всеки тоалет, на всеки повод и подсилващи даден участък от лицето ни.
Без значение къде се намираме, обеците са важна част от нашия гардероб. Има обеци за ежедневието има и такива, които са далеч по-стилни и определено говорят за изисканост и вечери на свещи или пък професионални такива. Тези бижута са едни от най-обичаните и определено най-продаваните. Те по един неповторим начин може да заявят, че жената, която ги носи е независима, стилна, сладка или пък изкусителка.
За първи път обеците като украшения биват споменавани в древни писмени източници, запазени и до днес. Това става през 14 век. Тогава обеци са носели само дамите с положение и аристократките. Някои от мъжете, също са били достатъчно суетни, та да окичат едно от ушите си с изящно украшение. Един вид като белег за аристократизъм. През годините, вековете и епохите, те заедно с човечеството, са се видоизменяли, за да придобият най-различни форми, разкривайки по този начин същността на човека, който ги носи. И еволюцията на човечеството.

Днес обеци може да си сложи всеки, който желае това. И макар да са достъпни за всеки джоб, да има всякакви модели от всякакви метали на различни цени, символиката не е загубила своето значение и днес. Вероятно от онези древни времена, когато обеци са носели знатните дами и господа само, но и днес формата, метала и големината на обеците могат да ни кажат много за своята притежателка. Както за нейното положение, така и за характера й, за това как се възприема макар и вътрешно и да не се опитва агресивно да го налага. Все пак подсъзнателното винаги излиза наяве с помощта на някои помощни средства.

img16Големината на обеците например говорят за това какъв е характерът на носещата ги, докато металът – казва каква е нейната класа. Например големите, висящи обеци, които и тази година са  предпочитан моден аксесоар, говорят за артистичност, докато малките, нежни обеци с камъчета, предпочитат жени, които определено не желаят да привличат вниманието към себе си и своята персона.
Кръглите обеци предпочитат жените, които държат всичко да е хармонично в техния живот и ежедневие, които оценяват верността на приятел или партньор. Динамичните личности предпочитат обеци с триъгълна форма.                 52c839f7a4652

Овалните пък са любими на женствените и чувствителни дами. img263
Странните обеци, с ръбести форми се носят обикновено от жени, които са стабилни и сигурни.so 358 Тези, които харесват обеци с различни фигури са индивидуалистките, тези, които искат да се отличават с нещо от другите.

Освен характерът, размерът, обемът и формата на обеците, могат да бъдат приложени към нещо по-тривиално като формата на лицето, например. Всъщност това е много важно, защото ако не си пасва на лицето, една обеца колкото и да е красива, скъпа и неповторима, създава едно напълно погрешно и смешно впечатление за човека, който я носи. Предлагаме ви седем типа лица, както и типовете обеци, които биха им подхождали.
    Кръглото лице изглежда не толкова топчесто с висящи обеци, но не много обемни.
   Издълженото и слабо лице ще изглежда добре с малки обеци, подходящи за всеки един случай.
   Овалното лице и като нормалната кожа за своята притежателка – абсолютно всичко му отива и нищо не му пречи.
   Лицето със сърцевидна форма е добре да се съчетае с малки обеци. Те са подходящи за всеки случай, но освен това и ще добавят една доза оригиналност към вашия стил.
   На квадратното лице подхождат обеци халки във всякакви размери.
    На триъгълното лице отиват отново халки, но в по-малки размери.