jewels.bg

Вашата количка

Количката Ви е празна.

Грижа за сребърни бижута с кристали Swarovski

 

 

Среброто (на лат. argentum, сребро, химичен знак Ag) е химичен елемент, който спада към групата на благородните метали. То е с бял цвят и красив метален блясък.

 

Какво е Сваровски?
Сваровски са изкуствено създадени кристали. За получаването на реални цветови гами се вграждат различни материали и химични елементи в кристала при самото му изготвяне. Машината с която се режат и шлифоват е била уникална за времето си. През 1895г. Даниел Сваровски, създава тази чудна машина и я защитава с патент, за да не може никой друг да я копира. Произвеждат се камъни, перли и всякакви видове кристали еднакви с природно създадените.

 

Как да се съхраняват бижута с камъни Сваровски?

Бижутата не трябва да се мокрят и да се  търкат с твърди повърхности, тъй като е възможна повреда. Под влиянието на сярата, среброто може да промени цвета си от черно до тъмно жълто. За да избегнете това ,ще Ви дадем няколко съвета как да съхранявате сребърните си бижута.

Избягвайте да съхранявате среброто в дървени кутии, защото  дървото съдържа вещества, които могат да засегнат повърността  му. Кутиите, в които съхранявате бижутата си трябва да са с мека облицовка.

Съхранявайте  изделията в кутия за бижута  отделени едни от други, за да се избегнете  търкането помежду им.

Сваляйте бижутата когато посещавате плажове и сауни, също така при извършване на физически дейности.

Когато използвате козметики като лак за коса и други подобни, го правете преди да сложите бужутата.

 Изябягвайте да ги излагате прекалено много на слънчева светлина.

 При потъмняване на бижутата   не  ви препоръчваме да използвате паста за зъби или сода бикарбонат, защото те съдържат в себе си малки кристалчета, които могат да ги  надраскат. Може да изпозвате полираща кърпа или течен полиращ препарат, но ако резултатите не ви задоволяват  потърсете услугите на специалист.