jewels.bg

Вашата количка

Количката Ви е празна.

Бижута според характера и зодията

 

 

Харесвате ли бижута? Обичате ли да подчертаете своята индивидуалност с изящни украшения, изработени по невероятен и прецизен начин? Знаете ли обаче, че има бижута, които ни подхождат повече, отколкото други? И това е тясно свързано точно с нашата индивудалност и зодия. Вижте какви камъни, украшения, колиета, обеци и други ви подхождат и ви носят късмет според деня, в който сте родени. 

 

 OVEN  Овните са амбициозни хора. Ето защо, за да постигне своите амбиции и да има успехите, които желае, една жена Овен трябва да притежава поне едно бижу със скъпоценен камък – димант или рубин. Първенците в Зодиака обичат да са първи и сред украшенията, затова обожават скъпите бижута, пленяващи с истински блясък и лукс.
 TELEC  Земните представителки на тази зодия не тачат твърде масивните скъпоценности. За тях те са безвкусни и натрапчиви. Вместо това те биха обърнали поглед към някое елегатно колие или гривна, с не толкова големи размери. Подхожда им злато, а от камъните – сапфир и опал. Техните бижута са семпли, с малко украса, тънки верижки и изчистени халки.
 BLIZNACI  
   Близнаците, като една истински раздвоена зодия – все пак носи двама в едно тяло, променят предпочитанията си към бижутата няколко пъти през живота си. Макар да са леко въздухари, те обаче са много практични и винаги избират бижуто, което в момента би подхождала на облеклото или случая. Подбират накитите си с вкус и обичат да има повечко скъпоценни камъни по тях, орнаменти от злато, платина и сребро също.
 RAK  Дамите от тази зодия направо са влюбени в брошките. Под всевъзможни форми. Като истински морски представител, раците обичат перлите, аквамарина и опала. Държат бижуто да е деликатно, тъничко и с много внимателна изработка, по възможност ръчно такова.
 LYV  Няма какво да говорим – лъвиците са родени да носят злато. И точно това им подхожда най-много. Изобщо нямат притеснения от факта, че ръката си вече не могат да повдигнат от гривни, гривнички или пръстенчета, че на шията им може да си устроят среща ято птици – не, колкото повече, толкова по-добре. И колкото по-големи. Всяко бижу, което е що-годе голям размер влиза в кутията им за бижута. В това отношение са истински максималисти. Техният предпочитан камък е янтар. Много добре ще подчертаят екзотичната им красота, няколко блестящи кристала Сваровски под формата на панделка или цветя, кацнали на масивна верижка. Мъжете лъв предпочитат златни пръстени с големи скъпоценни камъни.
 deva  Практични до мозъка на костите си. И все пак стане ли дума за бижута, Девите доста се отклоняват от вероюто си. Жените деви обичат всякакви украшения, които имат ясна религиозна насоченост, талисмани или пък медальони, които носят специални послания от източната философия. Заради земния си характер, на Девите им подхожда повече от всеки друг зодиакален знак, бижута от дърво и полускъпоценни камъни. Обичат природата и животните, ето защо биха си ги сложили и като бижу. Но обичат и скъпоценните камъни. На тях им подхождат такива камъни, като жълт сапфир, нефрит и смарагд – камъкът на мъдростта и хладнокръвието.
 VEZNI  Дамите Везни имат един вроден вкус за красивото, който не се среща при другите зодии. Обожават бижута с перфектна изработка.
 SKORPION  
Мистицизма е заложен в зодиакалния знак на Скорпиона. Ето защо и по отношение на различните бижута, тайнственото е като магнит за неговите представители. С удоволствие един Скорпион ще си вземе на пръв поглед невзрачно бижу, което обаче носи таен смисъл. Подходящите скъпоценни камъни за тази мистична зодия са аквамарин, брилянт, корал и лунен камък.
 STRELEC  И дамите Стрелци хич не остават назад в любовта си към бижутата. Тяхна особена слабост са старите накити, които носят един древен заряд, заряд от древни времена и от хора с различни характери, носели ги преди това. На Стрелците подхождат бижута, инкрустирани с топаз и син сапфир, а от полускъпоценните камъни – аметист.
 KOZIROG  Практичният и земен Козирог се отнася много сериозно и към своите бижута. Обичат красивите и стойностни брошки, гривни и обеци. Те ги използват, за да покажат социалния си статут, да градят имидж пред останалите и стабилност. Техните подходящи скъпоценни камъни са лазурит и рубин, а от полускъпоценните камъни – оникс.
 VODOLEI  Елегантните и стилни Водолеи подбират много добре своето украшение, така че да не правят разлика от своите вярвания. Те са единствената зодия, която без проблем ще използва бижуто като аксесоар – перлената огърлица става коланче, а диамантеното колие – гривна. Нейните скъпоценни камъни са лазурит, опал, а полускъпоценните камъни – цирконии и аметист.
 RIBI  Романтичните риби се увличат по всичко  - от полускъпоценни камъни до ужасно скъпи произведения на ювелирното изкуство. Обожават бижута с уникален дизайн, които никой друг няма. На водните риби им подхождат перли, амолит, александрит, а от полускъпоценните камъни – лунен камък.