jewels.bg

Вашата количка

Количката Ви е празна.

Сребърно колие – изтънченост и класа на достъпна цена

Среброто е универсален благороден метал, от който векове наред се изработват най-различни украшения и аксесоари, монети и белези на високо положение. Както и златото, да притежаваш сребърен накит е белег за характера, разкрива множество характерни особености и предпочитания, може да помогне на любимия да придобие представа за това какво харесваме и много други.
Колието пък е едно от бижутата, които дамите предпочитат за всеки повод и време. Има такива, които могат да се носят всеки ден, а има и модели, за които трябва специален повод. Но всички те се обединяват от едно общо правило – колието по неповторим начин, заедно с обеците, разкрива женствеността, приковава погледите към определена част от тялото. Може да подчертае или да приглуши влияние на дреха, цвят и др.
Сребърните колиета са достъпни под разнообразни форми и модели, на практика на пазара за ювелирни изделия, може да се намери за всеки по нещо. Едва ли има жена, която би останала безучастна пред някое красиво колие. Майсторите-бижутери са вложили цялото си майсторство и въображение, за да задоволят всеки вкус. И са успели. Защото само това, което не ви е дошло на ум, само това не можете да намерите като колие. Изчистени или пищни, сребърните колиета и огърлици ще хванат окото ви, било то като талисман, подарък или просто така.
Много хора виждат в среброто защитен метал. И има защо. В миналото хората са вярвали, че то пази от зли очи, от уроки и от лоши влияния. Не случайно вампири, самодиви и всякакви лоши духове се убиват именно със сребро. Така че ако искате да имате стилно колие  и в същото време да се чувствате защитени, потърсете такова с висулка под дадена форма. Във Фън Шуй всяко животно носи послание на човека, всяко едно може да донесе определени качества или да отбие някои лоши. Не е проблем да носите един такъв талисман на врата си.
Котката например носи късмет, конят символизира свобода и неукротима воля, кучето пък ще ви помогне да се заобиколите с верни приятели и ще подсили вашата вярност и храброст, костенурката ще донесе здраве и късмет, дълголетие и мъдрост на всеки, окачил на сребърно колие. Жабата ще привлече парите към вас, ако в момента си търсите работа и се намирате в неизгодно финансово положение, талисман жаба ще ви помогне. Сребърната змия е символ не на хитростта, както може да си помислите. В източната култура това е едно много почитано животно и знак от Зодиака. Тя символизира мъдростта и дълбоките знания, символ е на вечното движение, както и обновление във Вселената. Освен това характеризира и неувяхващата женска красота. Та в този ред на мисли, ако ви подарят колие с красиво завита змия и зелен камък за око, не си мислете, че любимия непременно ви смята за пепелянка. Най-вероятно той ви поднася своето възхищение от красотата ви и иска да носите този талисман, който да ви дарява с мъдрост и красота. И още много и различни животинки под формата на талисмани може да ни донесат благоденствие. Не би ни стигнало времето да ги изброим.
Ще кажем само, че среброто се смята и за проводник на доброто и може да отразява злите помисли към своя подател. Ето защо това е още една причина да подарите или самите вие да си купите сребърно колие – по този начин ще защитите себе си или близък човек. По един много красив и запомнящ се начин.